روز جهانی شنوایی
ناشنوایی معلولیت خاموش نامیده می شود. بیماریهای عفونی )مثل مننژی، سرخک، اوریون و عفونتهای مزمن گوش(، اختلالات ژنتیکی، مواجهه فرد با صداهای بلند، آسیب سر و گوش، سالمندی و مصرف داروهایی با اثر سمی از علل عمدۀ ناشنوایی محسوب می شوند.
نیمی از موارد کم شنوایی و ناشنوایی ها با اقدامات پیشگیرانه اولیه قابل پیشگیری هستند و درصد بسیار زیادی از آنها از طریق تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب، از طریق جراحی و استفاده از وسایلی همچون سمعک و کاشت حلزون قابل درمان هستند.
غربالگری شنوایی کودکان در دونوبت، دوره نوزادی و 3 تا 5 سالگی انجام می گردد و در این فاصله مراقبت های شنوایی بصورت ارزیابی بروز عوامل خطر شنوایی صورت می گیرد.
از آنجا که کم شنوایی به صورت خاموش و نامحسوسی بروز می کند، معمولاً در کودکان و بزرگسالان تشخیص داده نمی شود. به همین دلیل، مهم است که اقدامات خاصی برای غربالگری شنوایی در مراحل مختلف در طول زندگی انجام شود.
غربالگری نوزادی در بدو تولد در بیمارستان یا پس از آن در مراکز خدمات جامع سلامت قابل انجام است.
زمان طلایی برای انجام تست غربالگری به هنگام تا یک ماهگی ، تست تشخیصی به هنگام تا 3 ماهگی و مداخله به هنگام تا 6 ماهگی است.
به دلیل اهمیت بیماری کم شنوایی توسط سازمان جهانی بهداشت، سوم مارس 2025 معادل 13 اسفند 1403 ، روز جهانی شنوایی نام گذاری شده با شعار "طرز فکر خود را تغییر دهیم! توانمند شویم تا مراقبت از گوش و شنوایی را برای همه به واقعیت تبدیل کنیم "
افزایش سواد سلامت جامعه در زمینه سلامت گوش و شنوایی، ارتقای رفتارهای پیشگیرانه در محل های کاری، تفریحی و زند گی، پرهیز از مصرف خودسرانه داروها، ایمنسازی کودکان و دختران، و آگاه سازی مردم استانهای پرخطر بامیزان بالای ازدواج فامیلی، افزایش پوشش برنامه غربالگری ناشنوایی موالید و کودکان 3 تا 5 سال ضرورت دارد.
نظر دهید